pátek 30. ledna 2015

Sněží? Čas na návštěvu.

Francouzsko-japonské tulipány z cherry rajčátek 

Dnes v Yokohamě sněžilo. Byl to opravdový sníh, který dokonce zůstal i několik okamžiků na zemi. Začalo sněžit, hned jak jsme ráno vstali, takže jsme každou chvilkou čekali, že nám někdo zavolá, že se ruší vyučování. Nic takového se ale bohužel nestalo. Zřejmě proto, že u nás sice byly čtyři centimetry, ale u školy možná jen tak dva, což na její zavření nestačí. Stejně za chvíli nebylo po sněhu ani památky, zato vlezlá zima a déšť zůstal po celý den. Pro nás "matky v domácnosti", je nelepší využít takové nevlídné počasí buď na dohánění restů doma anebo na vzájemné setkávání. Resty můžou ještě chvilku počkat, když už vydržely tak dlouho, a tak jsem raději vyrazila navšívit kamrádku Anitu, která opět vytvářela jednu ze svých originálních kreací. Pokaždé, když k ní přijdu, má v kuchyni nějaké nové japonské igredience, o kterých jsem nikdy neslyšela. Obdivuju, jak je dokáže propašovat do své "západní" vegetariánské kuchyně, že jí pod rukama vznikají odvážné kombinace, za které by se nemusel stydět ani Pohlreich. Jako třeba dnes, vařila s medem s příchutí wasabi a ochutila jím náplň z tofu a kozího sýra, kterou pak naplnila rajčátka ve tvaru tulipánů. Někteří lidé prostě ví, jak si udělat i ze škaredého dne pěkný.

Žádné komentáře:

Okomentovat