pondělí 29. prosince 2014

Michelinská hvězda pro nudle z nádražního bufetu

29. 12. 2014


Někdy ty nejobyčejnější věci bývají ty nejlepší. Už mnohokrát jsem se o tom přesvědčila, a nejen tady v Japonsku, že když chce člověk ochutnat něco opravdu autentického, nemusí to najít v luxusní restauraci pětihvězdičkového hotelu, ale často se takové poklady ukrývají právě v zapadlých a nenápadých bufetech. Jako třeba na nástupištích japonských drah. Rychlé občerstvení, které má otevřeno šestnáct hodin denně a na každodenním menu jsou jen nudle soba nebo udon na pět šest způsobů, případně rýže zalitá kari omáčkou, najdete na většině větších nádraží. Mně osobně přijde ale nápad, umístit takové zařízení přímo na nástupiště, úplně geniální. Když je venku zima jak v ranci, od snídaně daleko a do příjezdu vašeho vlaku zbývá nějakých dvacet minut, jeví se návštěva tohoto japonského "fast foodu" jako ideální volba. Skutečně. Jídlo dostanete hned, je čerstvé, relativně zdravé v porovnání s našimi rychlovkami, a navíc výborné. Jako od babičky. Té japonské, samozřejmě.

I tak může vypadat fast food


Žádné komentáře:

Okomentovat